Ker so dandanes nočne omarice narejene iz zelo različnih vrst materialov, bomo v temle članku povedali, zakaj je še vedno najboljše kupiti tiste, ki so narejene iz hrastovega lesa. Pogledali si bomo torej, kakšne karakteristike imajo nočne omarice, ki so narejene iz hrastovega lesa. Namreč razlog, zakaj so nočne omarice hrast tako zelo dobre, je vsekakor veliko. Ne smemo namreč pozabiti, da je bil to eden prvih vrst lesa, iz katerega smo ljudje začeli delati svoje pohištvo. Obstaja pa seveda zelo dober razlog, zakaj so nočne omarice ravno iz tega lesa do danes še vedno tako zelo priljubljene.

Da so izvrstne nočne omarice hrast s svojimi karakteristikami vedno poskrbi

 

Kot vsi vemo, je hrast zelo močno drevo in zaradi tega so tudi nočne omarice iz njegovega lesa tako dobre. Namreč, les hrasta je eden redkih, ki je izjemno trdovraten, in izdelki, ki so narejeni iz tega lesa, živijo dolgo življenje.

Nočna omarica je narejena iz masivnega hrastovega lesa

Vse nočne omarice iz lesa hrasta so torej zelo masivne in primerne za vsakega, ki si v spalnico želi vpeljati trdnost, zanesljivost in seveda naravnost. Povedati pa moramo, da se hrastove nočne omarice po videzu razlikujejo od bukovih ali pa orehovih predvsem po barvah. Namreč, hrastov les je znan, da je nekoliko svetlejši od orehovega, a temnejši od bukovega. Poleg tega pa je tudi nekoliko bolj polne in morda “rumene” barve, ki skoraj deluje, kot da je les nekoliko moker.

 

Take nočne omarice so torej primerne za tiste ljudi, ki jim je všeč svežina in malce bolj staromoden videz lesa, saj kot smo že rekli, je bil hrast med prvimi vrstami lesa, ki se je uporabljal za izdelavo pohištva. To pa seveda ne pomeni, da so današnji izdelki še vedno narejeni staromodno, le videz tega lesa morda spominja na starejše čase. S čimer pa seveda ni čisto nič narobe, če si to seveda želimo.