Zaposlitveni portal v času iskanja službe

Zaposlitveni portal je eno izmed najbolj uporabnih orodij oziroma pripomočkov za vse, ki so brezposelni oziroma so iskalci zaposlitve, ker bi radi zamenjali trenutno delovno mesto. Dobri zaposlitveni portal ima zgrajeno bazo ponudnikov del, ki je ažurirana. Več kot je ponudnikov del v bazi, boljši je zaposlitveni portal. Mnogi ponujajo opcijo prijave na elektronska sporočila, ki obveščajo o novih priložnostih za zaposlitev in sicer takoj, kot je informacija o odprtem delovnem mestu znana. Uporabnik lahko zaposlitveni portal uporabi tako, da mu ta pošilja ponudbe za delo le na tistih področjih, za katere je pripravljen delo sprejeti. Zahvaljujoč takšni filtraciji nezanimivih ponudb za delo, se uporabnik lahko povsem izogne prebiranju in listanju oglasov, ki ga sploh ne zanimajo. Prav zato so takšne elektronske novičke, ki so prirejene želi iskalca zaposlitve, veliko bolj praktične kot listanje po časopisih ali pa iskanju po oglasnih deskah. S tem se privarčuje veliko dragocenega časa, ki ga lahko iskalec zaposlitve porabi na bolj produktiven in koristen način.

 

Tudi pri samem iskanju po bazi, ki jo ponuja zaposlitveni portal, je mogoče uporabiti filtre. Tako lahko iskalec pregleda tudi starejše oglase, ki so še vedno aktualni. Ta opcija je pomembna, če ste se registrirali na zaposlitveni portal šele danes in boste prejemali elektronske ponudbe za delo šele od danes naprej. Tako lahko v bazi najdete še kaj aktualnega od včeraj ali še kasneje.

 

Med zelo priljubljene opcije, ki jih ponuja zaposlitveni portal, spada tudi objava življenjepisa, ki je prosto dostopen vsem delodajalcem. Tako lahko delodajalci iščejo točno določen kader, ne da bi čakali na dospetje prijav. Zavedati pa se morate, da je dober življenjepis takšen, ki je prilagojen specifičnemu delodajalcu. Mnogi namreč ne marajo univerzalnih življenjepisov, iz katerih je takoj videti, da so narejeni za množično pošiljanje. Ne glede na to, da je zaposlitveni portal mnogim ustvaril novo karierno pot.

Več si preberite tukaj.