Ob poplavi takšnih ali drugačnih diet, ki se po večini končajo z neuspehom, se lahko človek upravičeno vpraša, ali zdravo hujšanje sploh obstaja. Pri tem pa pozablja, da se je izgubljanja odvečnih kilogramov potrebno lotiti postopoma, saj v takšnem primeru uspeh zagotovo ne bo izostal. Poleg tega pa boste na tak način kar najbolje poskrbeli za svoje zdravje in dobro počutje. V nadaljevanju članka vam razkrivamo nekaj nasvetov, ki bodo poskrbeli za zdravo hujšanje.

Hujšanje

6 super trikov za zdravo hujšanje

  • Nikoli ne jejte pred televizijo, saj boste izgubili nadzor nad tem, kaj ste sploh pojedli. Zdravo hujšanje zahteva, da jeste za mizo. Če se le da, se med tem tudi pogovarjajte, saj bodo tako možgani imeli čas, da dobijo signal o sitosti.
  • Zdravo hujšanje poteka z majhnimi spremembami. Najprej opustite kakšno nezdravo razvado, kot je na primer tablica čokolade pred spanjem. S tem seveda ne mislimo, da se čokolade sploh ne smete več dotakniti. Privoščite si jo v obliki koščka ali dveh, najbolje bo, da posežete po temni, grenki različici.
  • Priporočamo vam, da si hrano naložite na manjše krožnike. Tako boste dobili občutek, da je vaš krožnik poln, vseeno pa boste pri obroku pojedli manj. Upoštevajte tudi barvo krožnikov: modra naj bi apetit zmanjševala, rdeča ali oranžna pa apetit samo še spodbudita.
  • Zdravo hujšanje naj sestavljajo zdravi prigrizki, ki jih imejte vedno na zalogi. Sem sodijo narezano sadje, kandiran ingver, takšna ali drugačna narezana zelenjava in podobno. Pijete lahko tudi kavo, ki ste ji dodali manj mastno mleko.
  • Pred vsakim obrokom popijte kozarec vode. Tako si boste napolnili želodec in dobili občutek, da ste siti. Na splošno čez dan popijte dovolj vode, nikoli ne pijte šele takrat, ko začutite, da ste žejni.
  • Za zdravo hujšanje je pomembno tudi to, da boste v hrani uživali. Pazite le na to, kaj jeste in koliko boste pojedli. Tudi drobnim užitkom se ni potrebno povsem odpovedati, pomembno je le to, da boste v vsem zmerni.

Za še več informacij ter nasvetov obiščite stran lineasnella.si.