Le kdo izmed nas si ne želi imeti belih zob ter lepega nasmeha? Verjetno prav vsak. Včasih pa nam mati narava ni naklonjena in tudi sami ne poskrbimo dovolj za svoje zobe, da bi se lahko pohvalili s tem. Sodobni tehnologiji pa se lahko zahvalimo, da si lahko kljub vsemu tak nasmeh vendarle privoščimo in to že po izjemno nizkih cenah kljub kvaliteti, ki je na vrhunskem nivoju. Toda, na kakšen način? Možnosti je kar nekaj. Med njimi so tudi tako imenovane zobne luske, ki nam omogočajo popolnoma sijoč ter snežno bel nasmeh. Luske pa tudi sicer veljajo za popolno rešitev za vrsto estetskih korekcij zob, seveda če želimo, da so naši zobje beli in tudi povsem skladni. Popoln kandidat za njih pa ste v primeru, če imate večinoma svoje ohranjene zobe in poleg tega nimate določenih polnil, na primer kompozitnih.

zobne luske

Kako vemo, katera oblika lusk je najprimernejša?

Vemo, da se zobne luske pojavljajo v najrazličnejših oblikah. Sami bomo težko ugotovili, katera oblika je najbolj primerna za nas. Potrebno bo torej primerno svetovanje pri našem stomatologu. Pri njem bomo lahko izvedeli, katera vrsta lusk je za nas najbolj optimalna. Pri tem se bo seveda oziral na naš želen končni rezultat. In če bomo luske v nadaljevanju pravilno vzdrževali, kar pa ni zahtevno, potem so lahko dolgotrajna rešitev, ki nam vrne povsem lepe, urejene in nenazadnje tudi čudovite zobe.

Zobne luske si lahko privošči vsak

Na začetku smo omenili, da so zobne luske poceni storitev. To zagotovo drži, sploh pa glede na to, kaj vse nam potem v nadaljevanju omogočajo. Cenik tovrstnih storitev si lahko vedno ogledate že vnaprej, in sicer na določenih spletnih straneh klinik, ki se s tem ukvarjajo. Ko si boste ogledovali cenik, si boste lahko ogledali tudi načine plačevanja. Če vas bo pri tem kakšna stvar še dodatno zanimala, pa je na prav vsaki spletni strani naveden tudi kontakt, kamor se lahko obrnete na pomoč.

Nanje bo potrebno skrbno paziti

Strokovnjaki pa nas opozarjajo tudi na določeno previdnost, ki je potrebna potem, ko so zobne luske že na svojem mestu. Čeprav so izdelane iz najkvalitetnejših materialov, moramo nanje še kako dobro paziti.